Uitlaat klep

UPP-EXHAUST monteert en fabriceert verschillende rvs uitlaat klep systemen op professionele wijze. Met onze klepsystemen kunt u op elk moment schakelen en genieten van het sportieve geluid ten op zichtte van het originele uitlaatgeluid.

Wij hebben een aantal standaard opties om onze klepsystemen toe te passen:

De cut out klep variant

De bypass klep variant

De kleppendemper variant

Elk van deze varianten heeft zijn voor en nadelen die worden hieronder nog eens uitgelicht. Elk van onze klep systemen zijn op meerdere plaatsen/variaties toe te passen op uw bestaande uitlaatsysteem of op uw nieuwe rvs uitlaat. Wij kunnen u hierbij een professioneel advies geven aan de hand van uw wensen. 

Waarom voor een uitlaatklep systeem kiezen?

Een sportiever uitlaatgeluid met behoud van het originele uitlaatgeluid

Draadloos bestuurbaar door middel van een afstandsbediening

Op elk gewenst moment schakelen van het uitlaatgeluid

Te monteren in uw originele uitlaatsysteem

Relatief goedkope oplossing

Ook mogelijk bij een dubbel uitlaatsysteem

Voldoet aan de APK keuringseisen*

vraag hier uw offerte aan
klepsysteem cut out

Kleppendemper

Upgrade Performance Parts Kleppendemper

De beste kwaliteit demper voor de beste prijs

Zelf schakelen                           

Goed voor uw buren             

Voller en krachtiger geluid  

RVS 3 INCH KLEPPENDEMPER

Een mooi voorbeeld van ons aanbod is de door ons zelf ontworpen 3 inch (76,1) rvs 304 kleppendemper. Dit is de uitkomst voor het integreren van een einddemper met klep of een middendemper met klep in uw nieuwe rvs uitlaat of in uw bestaande uitlaatsysteem. 

Onze kleppendempers zijn vervaardigd uit het hoogwaardige 304 roestvrijstaal. Wat resulteert in een langere levensduur en corrosie bestendigheid. Met onze rvs kleppendemper zal uw uitlaatlijn nooit meer roesten. 

De kleppendemper heeft een bypass voor het dempen van het uitlaatgeluid van 63,5 mm wat ervoor zorgt dat het uitlaatgeluid maximaal wordt gedempt en de doorstroming niet te veel beïnvloed. 

Doordat je kunt schakelen met de 3 inch uitlaatklep kun je een 3 inch open systeem creëren wat ervoor zorgt dat er geen tegendruk is in de uitlaat.

 

Omdat wij gekozen hebben voor een 3 inch in- en uitlaat die zonder restricties het uitlaatgas kan afvoeren is de doorstroming optimaal in geopende stand van de uitlaat klep. 

 

kleppendemper
Koop deze RVS kleppendemper
kleppendemper

Kleppendemper systeem

Een kleppendemper wordt in uw uitlaatsysteem verwerkt als hoofddemper. De uitlaatdemper met klep kan zowel gemonteerd worden op de plaats van de midden demper of op de plaats van de einddemper.

De kleppendemper heeft 1 ingang en 2 uitgangen. De 1e uitgang dempt het uitlaat geluid niet en de 2e uitgang wordt maximaal gedempt . De gedempte kant wordt gedempt doormiddel van het absorptie principe. 

Hoe kunt u nu kiezen uit deze 2 uitgangen? Dit wordt gedaan door achter de 1e uitgang een uitlaat klep te monteren. Dit kan een vacuüm uitlaatklep of een elektrische uitlaatklep zijn, welke door middel van een afstandsbediening gestuurd kan worden.

Als de klep gesloten is moeten de uitlaatgassen een omleiding maken door de absorptie kant van de demper en hierdoor wordt het geluid maximaal gedempt. Als de klep geopend is kunnen de uitlaatgassen vrij doorstromen en wordt het uitlaatgeluid niet gedempt. 

Bekijk hier onze kleppendemper

Cutout uitlaat klep 

Bij een cut out uitlaat klep gaat een gedeelte van de uitlaatgassen/ geluid vroegtijdig uit de uitlaat. Er wordt een gat in de uitlaat gemaakt en hierop wordt een buis aangesloten, waarna er een uitlaatklep vacuum of elektronische uitlaat klep aan de uitlaat buis wordt gemonteerd.

Dit wordt meestal voor de einddemper gedaan voor een mild geluid en voor de midden demper voor een zwaarder uitlaatgeluid. Een cut out klep uitlaat klinkt altijd iets zwaarder en meestal iets harder in de auto, omdat het geluid gedeeltelijk onder de auto uit de uitlaat komt. 

Bekijk hier de mogelijkheden
cut out uitlaatklep
uitlaat klep vacuum

Bypass uitlaat klep 

Een bypass klep uitlaat lijkt op het cut out uitlaatklep principe. Ook hierbij wordt een gat in de bestaande uitlaat gemaakt en wordt er een klep op aangesloten. Het verschil zit hem namelijk dat het uitlaatgas en geluid niet vroegtijdig ontsnappen maar via een extra uitlaatbuis om een demper worden geleid en na de demper weer op de bestaande uitlaat wordt aangesloten.

Hierdoor omzeil je een midden demper of einddemper maar ontsnappen er geen uitlaatgassen en geluid vroegtijdig uit je uitlaat. Het uitlaatgas en geluid zal nu compleet uit de sierstukken komen. Wel klinkt een bypass systeem altijd iets milder(zachter) dan een cut out uitlaatklep. Maar een bypass exhaust systeem voldoet wel altijd aan de apk keuringseisen.

Shop hier uw uitlaat klep

Voldoet een klepsysteem op uw auto aan de APK keuringseisen?

Een kleppensysteem op een uitlaat is niet meer weg te denken in de auto industrie. Ze worden standaard al op heel veel auto’s gebruikt. Maar voldoet nou eigenlijk een after-market uitlaat klepsysteem wel aan de APK keuring ? Normaliter geeft dit geen problemen met de apk keuring omdat de kleppen voor 99 % gasdicht zijn.

Dit is enkel van belang wanneer u kiest voor een cut out klepsysteem. Want volgens de apk regels moet een uitlaat van voor tot achter gasdicht zijn en dat blijft hij 100 % als u kiest voor een bypass kleppen systeem of voor bijvoorbeeld een einddemper met klep. Dit omdat enkel bij een cut out de uitlaatgassen vroegtijdig de uitlaat kunnen ontsnappen.

Zou u dus de uitlaat klep bij de apk open hebben staan, als u een cut out heeft, dan is dit apk afkeur. 

apk keuring