Een nieuwe auto en valt het geluid zwaar tegen?

Dan is in de meeste gevallen de opf filter de boosdoener. Vanaf 2019 zijn de milieunormen een stuk strenger geworden wat resulteert in een extra roetfilter op de benzine auto’s genaamd de OPF filter (otto partikel filter).

Deze filter vangt de roetdeeltjes op uit de verbrandingsmotor. Hoe meer vermogen/verbranding hoe groter de opf is geworden. Wat ervoor zorgt dat de meeste moderne sport autos zijn uitgerust met een grote opf filter.

Je kan de opf filter vergelijken met de roetfilter DPF (Diesel partikel filter) voor de diesel motoren. Deze heeft dezelfde functie.

Opf verwijderen

Bij een aantal modellen is het eenvoudig om de opf filter te verwijderen doordat deze in de downpipe zit verwerkt zoals een Porsche 911 of een Golf GTI.

Dan worden de originele Downpipes(katalysators) uitgewisseld voor de variant zonder opf filter.

Bij een aantal modellen zit de opf filter verder in het uitlaatsysteem en zal het een maatwerk oplossing worden. Dit zullen wij dan op een vakkundige manier voor uw uitvoeren zodat het in de toekomst mogelijk is om de opf filter ten aller tijde terug te kunnen monteren indien gewenst.

Na het verwijderen van de opf filter zal uw uitlaatgeluid weer zijn zoals u verwacht van uw sportieve auto, wat de rijbeleving weer compleet maakt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
originele roetfilter en katalysator

Opf verwijderen en APK keuring?

Bij de apk worden bij benzine motoren geen roetdeeltjes testen gedaan, waardoor het bij de apk niet uitmaakt of de opf filter nog aanwezig is of niet.

Opf delete en milieu?

De opf filter zit er natuurlijk niet voor niks, de opf verwijderen zal een nadelig effect hebben op het milieu.

OPF filter en meer vermogen?

De opf filter is door zijn dichtheid een enorme veroorzaker van tegendruk op de turbo. Na het verwijderen kunnen de uitlaatgassen weer vrij doorstromen en kan de turbo goed en snel zijn uitlaatgassen kwijt. Bij stage 2 chiptuning is het ten zeerste aan te raden om de opf filter te verwijderen om schade aan uw auto te voorkomen. 

 

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan

    contact informatie