cut out uitlaatklep

Een klep systeem voor uw uitlaat zal uw uitlaatgeluid doen toenemen. Er zijn 2 soorten uitlaat kleppen op de markt. De elektrische en de vacuüm versie. Dit verschil zet hem enkel in de aansturing van de klep, het klep principe is verder hetzelfde.

Er zijn een 3 tal bekende inbouwmogelijkheden voor een uitlaat klep systeem:

Cut out klep systeem    //    Bypass klep systeem    //     Kleppendemper systeem

Welk systeem u zou moeten kiezen is afhankelijk van het gewenste geluid en de verdere aanpassingen aan het uitlaatsysteem en natuurlijk de kosten die u wilt maken. Een cut out systeem is het goedkoopste en een kleppendemper het duurste.

cut out systeem
bypass klepsysteem
kleppendemper systeem

 

Dit zijn onze standaard prijzen. De v.a. prijzen kunnen afwijken bij het type auto(originele uitlaatsysteem) en uw verdere wensen. Standaard 1 jaar garantie op het gehele systeem en levenslange garantie bij de 1e eigenaar op het laswerk!

Voordelen van een uitlaatklep systeem?

Een sportiever uitlaatgeluid met behoud van het originele uitlaatgeluid

Draadloze besturing door middel van een afstandsbediening

Op elk gewenst moment schakelen van het uitlaatgeluid

Montage op elk type uitlaatsysteem

Ook mogelijk bij een dubbel uitlaatsysteem

Voldoet aan de APK eisen*

Vraag een vrijblijvende offerte aan
bypass klepsysteem

Bypass klepsysteem

Een bypass klepsysteem lijkt op het cut out uitlaatklep principe. Ook hierbij wordt een gat in de bestaande uitlaat gemaakt en wordt er een klep op aangesloten. Het verschil zit hem namelijk, dat het uitlaatgas en geluid niet vroegtijdig ontsnappen maar via een extra uitlaatbuis om een demper worden geleid en na de demper weer op de bestaande uitlaat wordt aangesloten.

Hierdoor omzeil je een midden demper of einddemper maar ontsnappen er geen uitlaatgassen en/of uitlaatgeluid vroegtijdig uit je uitlaat. Het uitlaatgas en geluid zal nu compleet uit de sierstukken komen. Wel klinkt een bypass systeem altijd iets milder (zachter) dan een cut out uitlaatklep. Een bypass exhaust systeem voldoet wel altijd aan de apk keuringseisen.

Cut out klepsysteem 

Een cutout klep systeem is de meeste gekozen variant en ook de meest goedkoopste variant.

Hoe werkt de cut out variant? Bij een cut out uitlaat klep gaat een gedeelte van de uitlaatgassen vroegtijdig uit de uitlaat. De uitlaatbuis wordt afgetakt doormiddel van een gat te maken in uw uitlaat waarna hierop een uitlaatuis opgelast wordt. Daarop wordt de elektronische/vacuüm klep gelast en hierna volgt meestal een korte bocht om het uitlaatgas mooi weg te leiden onder uw auto.

De inbouwplaats is meestal voor de einddemper gedaan voor een mild geluid of voor de midden demper voor een zwaarder uitlaatgeluid. Een cut out klep uitlaat zal altijd iets zwaarder klinken en meestal iets harder in de auto, omdat het geluid en uitlaatgassen gedeeltelijk onder de auto uit de uitlaat komt. 

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan
RVS KLEPPENDEMPER

Kleppendemper systeem

Een kleppendemper kan in uw uitlaatsysteem worden verwerkt als einddemper of als midden demper. De speciale demper met klep kan zowel gemonteerd worden in uw originele uitlaatsysteem door een andere demper te vervangen of in een geheel nieuw rvs uitlaatsysteem.

De kleppendemper heeft 1 ingang en 2 uitgangen. Als de uitlaatgassen door de 1e uitgang komen dempt het uitlaat geluid nagenoeg niet en als de uitlaatgassen door de 2e uitgang komen worden deze maximaal gedempt . De gedempte kant (2 uitgang) wordt gedempt doormiddel van het absorptie principe. 

U kunt zelf kiezen door welke uitgang het uitlaatgas gaat doorkomen. Dit wordt gedaan door achter de 1e uitgang een uitlaat klep te lassen. Dit kan een vacuüm uitlaatklep of een elektrische uitlaatklep zijn, welke je door middel van een bijgeleverde afstandsbediening gestuurd kan worden.

Als de klep gesloten is moeten de uitlaatgassen een omleiding maken door de absorptie kant van de demper en hierdoor wordt het geluid maximaal gedempt. Als de klep geopend is kunnen de uitlaatgassen vrij doorstromen en wordt het uitlaatgeluid niet gedempt wat ook zal zorgen voor bijna geen tegendruk en dus performance verhogend.

Voldoet een uitlaat klepsysteem op uw auto aan de APK keuringseisen?

Een uitlaat klepsysteem is niet meer weg te denken in de auto industrie. Ze worden standaard al op heel veel auto’s gebruikt. Maar voldoet nou eigenlijk een after-market uitlaat klepsysteem wel aan de APK keuring?

De cut out variant en apk? Normaliter geeft dit geen problemen met de apk keuring omdat de kleppen voor 99% gasdicht zijn. Zou u dus de uitlaat klep bij de apk open hebben staan, als u een cut out heeft, dan is dit apk afkeur. 

De bypass variant en apk? Dit systeem geeft geen enkel probleem bij de apk keuringen omdat de uitlaatgassen niet vroegtijdig kunnen ontsnappen uit het uitlaatsysteem.

De kleppendemper en apk? Dit systeem geeft ook geen enkel probleem bij de apk keuringen omdat de uitlaatgassen niet vroegtijdig kunnen ontsnappen uit het uitlaatsysteem.

APK Regels: volgens de apk regels moet een uitlaat van voor tot achter gasdicht zijn en dat blijft hij 100 % als u kiest voor een bypass kleppen systeem of voor bijvoorbeeld een einddemper met klep. Dit omdat enkel bij een cut out de uitlaatgassen vroegtijdig de uitlaat kunnen ontsnappen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
apk keuring
Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan